Zo binnen, zo buiten

Gepubliceerd op
26/3/2023

Foto’s van mezelf, ik kijk er niet zo vaak naar. Maar nu kreeg ik zulke leuke plaatjes van fotograaf Richard Broekhuijzen. Hij schoot ze tijdens de lintjesknipmarathon op de Open Dag van ons Growing Emmen. Supertof hoe Guido Rink deze soort-van-finish mooi maakte. Want zo voelde het. Naast het nieuwe begin in ons nieuwe pand, was het ook het afsluiten van een pittige periode van keuzes maken, verhuizen, weinig tijd om te werken dus geen inkomsten, twijfel, klussen, klussen en nog eens klussen, veranderingen.

Wat de wethouder me vroeg was treffend. Of mijn binnenwerkplek nu klaar was. Nee, maar toch ook ja. Dat er geen boekenplanken hangen is alleen voor mijzelf een dingetje. Alles op zijn tijd is het motto van dit moment. Mijn nieuwe binnenwerkplek IS daar! Fijn, gezellig, alles bij elkaar, een wereldje op zich met een veilige bedding. Hij noemde dat ik natuurlijk ook een buitenwerkplek heb, wat absoluut waar is. De Natuur als speelveld. Buiten zijn is zo’n onlosmakelijk deel van mezelf. Een deel van mijn werk kan gewoonweg niet binnen vier muren gebeuren.

Verwarrend? Ja, dat snap ik wel, hoor. Ik heb zoveel dingen te doen en te delen, die allemaal een eigen plek innemen. Buiten of juist binnen. Soms buiten én binnen. Misschien is het onduidelijk wat ik doe? Volgens mij legt mijn prachtige website dat uit, maar toch. Helpt het als ik het nu eens onder elkaar opnoem?


Wilderness guide, als in persoonlijk coach & trainer van groepen, met de Natuur als leidraad
Wildplukker & buitenkok
Vuurvrouwe & zweethutbegeleider
Hoeder van rituelen, ceremonies & quests
Masseur & energiewerker
Vroedvrouwe bij stervenden
Levensbeschrijver
Crafter met de elementen
Teacher in Een Magisch Jaar


Zo lang heb ik gehoord dat het alleen iets met me wordt, als ik me focus op één onderwerp, hooguit twee. Dat focus nauw betekent en niet wijd. Dat ik mijn doelgroep moet kaderen en daarover van de daken hoor te schreeuwen. Ik ben nog moe van me een leven lang in vakjes wurmen, waarvan ik aannam dat het goed was zo, omdat anderen er vast meer van snapten dan ik.

Nou, je ziet het hierboven, doe ik niet meer. Na de zoveelste keer uit iemands doosje donderen, moest Tribal Guide de wereld in. Een tijd broeden onder het oppervlak, kopje boven de grond en groeien maar. Omhoog omhoog en ja, ook in de breedte, met zijtakken. En dat vraagt wel eens om meer uitleg.

Want de ene keer ben ik totaal onbereikbaar, omdat ik iemand uitgeleide mag doen die deze aardbol verlaat. Dan weer komt er een interessant mens voorbij die zijn visie in woord gevat wil zien en dan schrijf ik. Of sta ik aan de massagetafel met warme olie, stenen en goede energie. Ook kan het zijn dat ik in en rond de Tribal Guide tipitent scharrel, omdat er een Jaarfeest- of Maanviering aanstaande is, we lekker gaan lessen in de opleiding Een Magisch Jaar, of er een coaching/training start rondom de kachel. En ja, ik ben vaak buiten in het bos, op de hei, aan het water, zeg het maar. Daar loop ik graag met jou mee, op je levenspad.

Wat ik ook doe, de Natuur is daarvan de basis. Op mijn website beschrijf ik het als volgt:

Ik loop met je mee op een stukje van je levenspad, over kruispunten, naar een nieuwelevensfase. Samen ontdekken we jouw volgende stappen, waardoor jij weer voelt en ziet waar je heen wilt. Om thuis te komen bij jezelf, neem ik je het liefst mee naar buiten. Want je eigen natuur vind je in de Natuur. Maar soms vraagt wat we doen om binnenblijven. Je bent welkom als jezelf, en ook met je groep of bedrijf. Kom, dan gaan we lopen. En soms juist stilstaan.


Ik ben José van Tribal Guide. Mijn drijfveer is mogen laten groeien. Jou, wat je doet, je groep, je bedrijf. Ik ben er ook voor als je het even wat kwijt bent. Voor de connectie, voor laten merken dat je onderdeel bent van. Van het geheel, van een tribe, van …... Graag nodig ik je uit om te verbinden. En nee, ik heb geen doelgroep, je bent welkom.

Lees je iets waarvan je denkt: “Goh, dat raakt me, daar wil ik meer van weten?” Contact me dan. Misschien lopen we binnenkort wel een rondje samen. Zoeken we de warmte op in de tipitent, of zak je achteruit in een van mijn comfortabele stoelen. Zo binnen, zo buiten, het is allemaal Tribal Guide en dat ben ik.



Foto’s:
Houtkappen en koken op Vuur in Noorwegen
Opening Growing Emmen, Richard Broekhuijzen
Heel fijn aan elkaar geplakt door Frank van DHEVAK

Lees meer Artikelen

October 17, 2021
Binnen toch een beetje buiten
Je ziet het goed. Bos en mijn massagetafel zijn een goed stel. Toch maakte ik de foto binnen. Soms vereist mijn werk een knusse binnenplek.
October 17, 2022
Een Magisch Jaar
Een Magisch Jaar --- training in persoonlijke & spirituele ontwikkeling vol Natuur & Magie --- We starten op 6 november.
July 2, 2021
Maandagse filosofie
Soms is het goed om zelf dat te doen, waarvan je overtuigd bent dat het goed is voor anderen. Practise what you preach en naar buiten dus.

Tribal Guide

Training, coaching, rituelen en behandelingen voor richting in jouw levensfasen
Bekijk Belevingstraject